Nu blev det kallt

Då kom kylan, men inte så mycket snö!  Isen på vägen fick ett tunt täcke snö och blev så fasligt hal. Tur att hästarna har brodd det skulle jag också behöva ha i mina skor. Men träningen har funkat fint ändå då Örebrotravets banaor har varit riktigt fina. Rune och Raja har jobbar på fint, snart är det dax att lägga in lite rakbana för deras del. Mina två tjejer Bomben och Sans sköter sig fint.  Fourth, Otorina och Smooth har fått gått lite intervaller i veckan och alla såg fina ut.  Smooth ska på återbesök om några veckor så får vi se hur hans framben har påverkas av det upplägg han har fått nu. Igår körde jag provlopp med steamship, han var väldigt pigg och travade bra. Alltid kul att få hjälpa till och köra åt amatörer. Susanne som tränar är för övrigt stallets massör så hon ser till att hålla hästarnas muskler i fin författning. Söndagar som ska vara en lungn stalldag har som vanligt inte varit så lugn. Mina brorsbarn har varit hos faster nästan hela dagen, dom har mockat ,ridit och så har Elsa varit med och hämtat hö. När jag kom hem och skulle ta in hästarna hade små grabbarna lek lite för vilt. Rune hade lyckats med bedriften att klä av sig täcket utan att knäppa upp något av sina knäppen. hjordar, bensnören och bogknäppen satt alla ihop. Han har kanske lärt sig att trolla. Han hade en fin spark strax ovanför ena framknät och Fuxfaran Raja hade en spark eller snarare ett tramp på sin ena kota.

Så för deras del blir det en lugn vecka.

 

Veckan som kommer blir då lite tuffare för stallets andra hästar. Jag kommer att köra lite intervaller med dom äldre och 2 års tjejerna kommer att få åka in till travet under 3 dagar. För dom vilda grabbarna blir det lite tömkörning för att dom ska lyssna lite och arbeta lite med sina kroppar och knoppar... Alltid bra med en lyhörd häst som lyssnar.

 

Ha det så  bra så hörs vi snart igen, nu ska min söndagskväll fortsätta med kvällsfodring och nattning av hästarna!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter