Sol och vår i luften

Är våren här nu? Jag hoppas det. Det har varit en underbar vecka, sol nästan varje dag och ganska varmt. Det är klart, skitigt blir det ju när banorna tinar upp men vad gör det när vi går mot ljusare tider.

På träningsfronten är jag supernöjd med hästarna.

 

Fourth och Smooth har gått banjobb. Fourth gick 3000 meter i 30-fart på ett fint sätt och Smooth gick 2000 meter på 35. Med lite test genom kurvorna. Han travade jättebra och var pigg och glad.

 

2-åringarna har börjat gå lite fartlek och Runzon är den som utmärker sig mest. Men alla följer med bra, även Bomben som är inkörd sent springer på bra.

 

Nu hoppas jag på att det ser ut att vädret håller i sig så att jag vågar ta bort alla brodd så vi kan köra på framförallt Fourth lite. Som hon känns är det inte långt kvar till start.

 

Snart börjar fölningarna först ut är Ny in the family som ska föla enligt beräkningarna den 11 /4. Ranzy som får sitt andra föl får vänta till den 20/5 och Third ska få sin fölunge den 25/6.

Den som är tjockast är Ranzy men Nying har en tyngre mage som ligger lite längre bak.  Att få föl är alltid lika kul. När Ranzy fick Runzon så fick jag faktiskt vara med och se en fölning vilket var riktigt häftigt. Vi har tidigare haft två fölningar men då handlade det om ponnys. Den ena av dom tillhörde årgångstoppen så jag får hoppas att jag kan få fram ett varmblod som kan komma dit också.

 

Idag är det vasaloppet därav den tidiga uppdateringen av hemsidan, då kan jag kolla på tv och uppdatera samtidigt.  Vi i familjen hejar fram min kusin Linda.

 

Nu lämnar jag datorn för att gå ut i solen Ha det bra så hörs vi igen nästa vecka...

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter