Hagbygge och fölvakta...

Ja då har en vecka till gått. Tiden går fort när man har roligt brukar man säga, så då måste jag ha grymt kul dåmina dagar är slut innan dom börjar.

 

Förutom hästräning och den dagliga skötseln av dom så har jag byggt klart dom nya hagarna. Det blev väldigt bra. Mina tjejer fick testa dom idag och lekte järnet i dom medans regnet öste ned.

 

Jag väntar som ni vet på en fölunge som inte vill komma ut än.  Nying har nu gått över tiden med 12 dagar. Jag börjar bli lagom trött på att springa ut till stallet för att kolla henne på nätterna. Man vill ju inte att det ska hända henne eller fölis något vid fölningen, så jag får fortsätta med mina nattliga turer ett tag till.

 

Jag anmäler 4an men hon har oturen att inte komma med i loppen. På tisdag blir det provlopp om hon inte kommer med i lopp tills på fredag (anmälan imorgon)  Smooth känns väldigt bra nu, han ska få träffa Helmut på Onsdag så får vi se vad han säger om  honom. Jag kan kanske börja öka upp snart med intervaller och rundbana. Otorina är igång igen och kommer att få börja träna i sanden hos Louise så får vi se vad det kan ge. Öjja jobbar på bra. Även hon ska kollas av Helmut på Onsdag.

2 åringarna jobbar nu på rakbanan två dagar i veckan och sänker tiderna på ett bra sätt.

 

Det finns några delar kvar i tjejhästen Öjja för dom som vill äga travhäst.

 

Vem är då Helmut? Han är en jätteduktig kiropraktor som har hållt på med trav och hästar i väldigt många år. Jag har bara använt mig av han sedan början av året.  Jag är väldigt nöjd med resultatet som jag fått på hästarna.

 

En till medarbetare jag har är min superduktiga massör Susanne. Jag har kännt henne i många år då hon började massera mina ponnys när jag körde ponnytrav, Hon masserar och lasrar på stallets hästar och ställer alltis upp. Susanne och jag brukar oxå träna våra unghästar ihop och så hjälper jag henne med provlopp och snabbjobb. Det är så skönt att ha en sådan person med i stallet.

 

Min hovslagare Lars är oxå en medarbetare som stallet behöver. Snygga och välskodda hovar är ju ett måste för att hästarna ska fungera.

 

Ha det bra så hörs vi snart igen!

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter