Smooth på gång och Öjja är nu full...

Regn och sol har avlöst varandra i veckan.

 

I tisdags gick Runzon sin första provstart. Han tyckte det var konstigt att volta gick dock iväg fint. Vi fick dödens och när vi hade kört 800 meter gick jag ned i rygg på ledaren. ( 40 tempo körde vi i) Runzon tyckte inte om gruset som kom flygande på han och galopperade. Han ställde sig ganska snällt och gick ett avslutande varv i 28-tempo. Det som är roligt med han är att det inte känns att han springer så fort. Fin kille som får jobba på med provlopp om en vecka igen.

 

Det är ett tag kvar för 2-års tjejerna innan det blir provlopp men dom går framåt fint dom oxå.

 

Fourth W.I.C startade i Fredags på Årjäng.

Banan var hård så skorna fick sitta kvar, hon ställde några gånger bakom bilen och under inledningen av loppet men vi fick ledningen ganska enkelt. Tyvärr fick vi en tryckare i utgången av första sväng som kostade lite för mycket. Redan 800 meter kvar gav hon upp ledningen och slutade ta i. Men i sista sväng lyckades jag få liv i henne igen och hon började kämpa på igen och sög sig framåt. Så en 6e plats fick vi med oss hem. Jag är både missnöjd och nöjd med denna start. tråkigt att hon bara gav upp när det skulle köra, men jag tyckte det var skönt att hon kom på sig själv och började kämpa till slut. Nu får vi leta mer lopp då vi behöver starta på för att få upp formen.

 

Smooth Brew gav oss ett bra besked i lördagens provstart. Han var med i 25 farts- loppet. Jag satte han långt bak i kön och ledaren höll ett högt tempo där framme. Han travade fint genom kurvorna. 600 kvar styrde jag på för att pressa han lite genom sista sväng där han allt för ofta galopperat. Inte ett felsteg utan han travade på, när vi kom in på upploppet fick han springa på. Vilken häst stallet har om vi kan hålla han frisk i sina fyra ben. Kval på torsdag blir det för han.

 

Under Lördagen sålde jag oxå dom sista 4 delarna i tjejhästen Öjja Scoop. Så nu slipper alla mitt försäljningstjat om detta. Nu ska jag och Öjja ge 50 tjejer ett fantastiskt år.

 

Jag vill passa på att berätta om stallets nya medhjälpare. Det är 17 åriga Maja som kommer att hjälpa till i stallet när hon har tid. Hon ska få ridträna dom äldre hästarna lite så tänkte jag testa Fourth i ett monte jobb för att se vad hon tycker om det. Maja är lungn och duktig med hästarna, hon var med för att sela ut på Årjäng i fredags och tänker inte missa kvalet med Smooth på torsdag. Kul med hjälp i stallet! Otorina kommer att ridtränas en tid för att bygga lite nya muskler.

 

Fölungen växer fint och är en riktig piggelin. Ezmaralda ska hon heta. Jag trodde att Ranzy skulle föla i början av veckan då hon betädde sig mycket konstigt men det har avtagit så jag får snällt vänta.

 

Ha det så bra - Maria

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter