Ett år har gått!

Då har snart mitt första år som tränare gått!

Ett blandat år meden lite  tråkigheter blandat med mycket glädje och framtidstro.

 

Det tråkiga och något som var eller är riktigt jobbigt var att mista vår fina Runzon. Inte bara själva olyckan utan allt prat som blir runt det hela. " Rune" som vi kallade han dog av att ett stort kärl till hjärtat sprack, vi skrittade av banan efter värmningen och inga andra hästar blev inblandade. Tur i oturen att vi inte låg mitt i premiefältet så fler kunde bli drabbade.

 

Det har oxå varit tunnt med hästar i stallet vilket givitvis är jättetråkigt.  Man är ju beroende av hästar och ägare för att verksamheten ska fortlöpa. Några av dom som varit i träning var kortvariga amatörhästar som skulle köras in och sedan åka hem till sina ägare för fortsatt träning. Dessa har ju så klart ändå varit fina kunder till mig.  Detta har oxå medfört att jag haft lite med starthästar och då inte gaft så mycket start tillfällen.

 

Jag vill tacka mina hästar och deras ägare för detta år och önskar alla ett fint 2013.

 

Till allt det bra så kan jag känna mig både stolt och glad över det jag lyckats att åstakomma.

 

Jag har under detta år fixat samman 50 tjejer till stall Only Girls som nu har fina Öjja Scoop att heja fram på tävlingarna. Jag knöt samman allt från ägare till häst och starten har varit grym för dom.

Dom blev i september månadens hästägare, dom vann finalen i axevallas 3-åringsserie och vi knep oxå hem Knut Bondes Pokal på Eskilstuna.

 

Öjja scoop är nomenerad till årets Sto på Örebrotravet vilket så klart är jättekul för alla inblandade.

 

Bäst att smida när järnet är varmt så nu finns det strax över 50 intresseanmälningar på min nya häst Grabbhästen. Jag letar nu häst för fullt och hoppas att vi kan dra igång denna i februari.

När hästen är funnen så skickas kontraktet ut och 50 grabbar ska då få bli nya hästägare i mitt stall.

 

Tävlingsmässigt då?

 

18 starter med 6 segrar och 2 tredjeplatserdetta blir hela 33 % i segrar.

Det har blivit 238 700 kr inkört till stallet.

Detta på tre starthästar.

De som bidragit med segrarna i år är min egna Fourth W.I.C so m knep 2 st och så stall Only Girls Öjja Scoop som tog hem hela 4 segrar på fem starter.

 

Fourth: Är inte riktigt samma häst som hon var innan skadan 2011 men att hon ändå kom tillbaka som tävlingshäst är ett under. När vi lämnade strömsholm gav dom mig bara 15 % chans att hon skulle kunna tävla och 30 % på ett liv som fölsto. " 4an" och jag tog inte åt oss detta utan jobbade på rekordfort. Jag är nöjd med henne iår och hoppas att hon gör det ändå bättre nästa år. Nu är det vinterträning som gäller då hon inte fungerar på brodd.

 

Min andra egna häst Smooth Brew har bara gjort tre starter med misslyckanden i varje. Galopp i sista sväng. Detta har alltid varit hans problem, jag tog mig an denna utmaning och vill inte ge upp riktigt än. Det är en fin liten häst som känns grym i träningen men det låser sig för honom i loppen.

 

Öjja Scoop: Vem kunde tro att denna häst skulle leka med sina motståndare på detta sätt.

Vi började det hela med ett något slarvigt hästköp av mig då jag tog hem en häst med vad jag trodde en "liten" sparkskada som sedan visade sig vara ett griffelbensbrott. Där stod jag med 50 tjejer och en skadad häst. Ja ja detta löste jag på ett bra sätt och när vi kvalade henne känndes det som att hon var klar för uppgiften. Calle kom efter kvalet å sa jag kör i första staren. Detta var med en glimt i blicken då Calle vet att jag vill köra lopp själv.

 

Men så blev det Calle körde och vann lätt med 44 av 50 delägare på plats blev det trångt när pris skulle delas ut och ett riktigt jubel när hon vann, Calle körde lopp nr två och vann lätt på Axevall.

 

När det var dax för lopp tre så var han avstängd.

Då blev det tränaren själv i vagnen, från bakspår på 20 meter tillägg tog vi oss framåt. Hängde på i ryggar lite för tidigt och Öjjan sprang så fort hon kunde för dagen med en 10, 6 avslutning sista 400 meterna detta räckte till en 3e plats. Jag var efter loppet sur på mig själv för att jag inte gjorde det bätte. Men med fasit i hand så körde jag efter skolboken.

Jag tyckte att Öjjan var för tung på Gävle och lättade henne till Finalen av Axevallas 3 åringsserie.

Åter med Calle i vagnen så blev det seger efter en snygg styrning av kusken.

Calles kommenter efter var Hon är bra den här,  vilken häst och Maria hon var lite lätt idag...

 

Japp nu spände jag bågen lite och anmälde till Knut Bondes Pokal. Inget tak på loppet men bara för 3 åringar. Öjja fick springspår, jag satte på ett par lätta boots och Calle laddade från start.

Detta blev första gången Calle drog tussarna och via 14 sista varvet vann dom även denna gång.

Calle sa kul idag blev hon lite trött ialla fall...

 

Jag hade tänkt att Öjja skulle få lite vinterträning nu men det känns tokigt att göra detta när hon går så bra. Så vi tävlar på ett tag till. I februari kommer hon ut igen.

 

Tävlingsåret till ända så får jag var nöjd med det vi åstakommit.

Jag vill passa på att tacka mina segerkuskar Calle Lindblom, Klara Dahlgren och Linda Sedström. Bra jobbat å nya lopp blir det 2013 för er.

 

Jag har 5 hästar i stallet nu det blir en 6e när grabbarnas häst flyttar in.

Såklart hoppas jag att alla kommer att starta iår.

 

Dom två som inte nämts är Sans Baut som blir tre år. Hon skadade sig i våras och kunde tyvärr inte gå premielopp. Detta tycker jag är grymt tråkigt. Det är en jättefin häst och jag hoppas att vi fått ordning på henne ¨så vi kan träna på och starta.

 

Gold Street Boy kom in i December till stallet. Han blir 6 år och kommer från Estland. Har bara startat i år med blandade resultat. En stor och rejäl häst som har fin motor. Tror att han kan bli nyttig framöver. Ska testa av honom på banan i Januari för att sedan starta.

 

Förhoppningar för 2013!

Mina mål håller jag för mig själv men ett delmål är att så klart göra ett bättre år på tävlingsfronten än 2012 det vill säga mer än 238 000 kr in.

 

Jag hoppas ju oxå att jag kan få in nya hästar och ägare, som vill prova något nytt.

Det är inte lätt att vara ny tränare om man inte får chansen att visa vad man kan åstakomma

 

Nu önskar jag alla ett stort lycka till på banorna 2013 och ett gott nytt år.

 

Ha det gott - Maria

 

 

 

 

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter