Fourth fixade snygg monte seger

Idag fixade Fourth W.I.C och Sandra Svensson en snygg seger till stallet. 4an gjorde sin andra monte start och som jag hoppades på fick hon ledningen och sedan var det lugna gatan, eller snarare snabba gatan då hon sprang undan på fina 1.16,1 / 2140 meter. Sandra red första varvet på 18 så sista rundan gick undan.

 

För två år sedan var hennes framtid ovis då hon hade skadat sig svårt i ett bakben, hon vårdades en vecka på strömsholm innan jag tog hem henne för att fortsätta vården med egna veterinärer då jag helt enkelt inte hade råd att ha henne kvar där. Hon fick då av strömsholm ca 20 % chans att kunna tävla mer och 30 % chans att bli fölsto.

 

Jag kan lova att jag deppade ihop helt, första kursen på Wången var avklarad och 4an skulle vara min reklamhäst så att jag kunde visa att jag förtjänade en plats på proffstränarkursen.

 

Men jag ville få henne till start igen och med hjälp av mina fantastiska veterinärer Meri och Henrik samt min massör Susanne så grejade vi det. Henrik bara skakade på huvudet varje gång vi kom dit och sa fortsätt med det du gör, Susanne lasrade benet och jag jobbade henne tillbaka mot banan.

 

Rekord fort också i augusti, 4 månader efter olyckan kvalade vi, förra året blev det två segrar på 10 starter och i år har hon gjort 4 starter och nu vunnit igen. Hon har också dessa lopp visat fina tider.

 

Jag har varit lite rädd for att hon tagit lite stryk av detta och att det satt sig i huvudet men när hon hamnar i ledningen som idag och när hon vann med Linda Sedström förra året då är det min gamla 4an som är ute på banan igen.

 

Det är konstigt att en häst kan beröra en så mycket men det gör 4an, vi har tagit oss igenom allt.

 

4an bor nu ute dygnet runt då hon är väldigt hård på boxväggarna. Så hon, Öjja och Sanna har blivit utehästar med tillgång till en jättefin ligghall. Dom äter massor av gräs och som ni såg idag ger det rätt resultat också.

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter