Julhälsning med häststatus

En hälsning från stall OttossonDå jag inte kommer att starta något mer i år så kommer här en sammanställning av året som gått.Jag är både nöjd och faktisk missnöjd med 2013.Vinna V75 sitt andra år som tränare är stort, att sedan få vinna uttagningen till dam-SM med Öjja var väldigt kul Fourths seger i Eskilstuna med Sandra Svensson i monten var så underbar. När Boyen blev 2a på Mantorp var också ett lopp jag vill minnas då det var där jag kände att han kan springa.

Totalt gjorde stallet 39 starter med 3 segrar, 2 andra och 3 tredjeplatser. 8 i segerprocent och 192 400 kronor inkört.Om vi inte pratar starter så är jag jättenöjd över Sans Bouts sista månader, hon har börjat gå provlopp och visar att hon har ett jättefint trav. Mina ettåringar är alla inkörda och tränar efter min plan.Det jag inte är missnöjd med är att jag inte klarade att komma över 2012 år 238 700 kr och 6 segrar. Det var mitt mål. Att hästarna inte hittade formen på höstkanten och att fina Digital Box inte kom till start. Lånehästen grabbarna fick var inte klar för uppgiften, vilket jag tyckte var riktigt tråkigt.Lite om stallets hästar:Öjja Scoop- Hon började året strålande och tvålade dit alla i V75 i februari. I finalen kördes hon passivt och hennes första oplacerade kom. Efter det så blev det två 3e platser och sedan kände jag att tuffheten gick ur henne. Vi strök därför i breeders Crown och började leta fel. Hela våren och försommaren försvann då felet inte hittades fören vi gjorde körprov med henne. Bedövade bort en led i taget och efter 4e leden blev det jackpot. En månad senare vann hon och jag på Årjäng. Sedan blev det planering och resa till Gotland. Otrolig uppslutning av tjejerna och några fantastiska dagar på ön, men tyvärr inte det resultat vi ville ha.

Allt kändes bra fram tills vi körde upp mot bilen, när klockan stod på 0 stod bilen fortfarande still, Öjja blev galen och jag är glad att jag satt kvar i vagnen och hade spår 1 så vi kunde åka in på innerplan. Något hände med bilen och i nästa start gick den väldigt långsamt och Öjja var jättestressad. Hon gick upp i luften och sedan laddade hon nedåt för att ta sig under vingen. 100 meter innan starten släppte så gick bilen lite fortare och hon lugnade sig lite. Sedan körde jag för offensivt med en häst som lagt alldeles för mycket kraft på stress så hon orkade inte. Hög puls långt efter loppet och man såg att hon mådde dåligt. Jag tror att stress och vätskebrist var orsaken till detta. Efter Gotland fick vi oflyt i loppen, hon gjorde det bra men satt fast osv. Hennes andraplats på Mantorp med Stefan Söderkvist var riktigt imponerande. I sista starten galopperade hon dubbelt och jag förstod att hon hade ont i benen igen. Nu är hon behandlad och vintertränar. Vi laddar för nya tag igen i Mars. (eller februari om jag är riktigt nöjd.)Fourth W.I.C- Har sprungit fina tider hela året men visar att hon bara vill ibland. Vi har testat monte och vid hennes seger så såg man den gamla 4an som var tillbaka. Hon blev sliten även hon och tränar nu för nästa år. Då hon inte springer på skitiga och hårda banor så vill jag inte chansa med att starta då man inte vet hur banan är för dagen. Hon kommer att betäckas i vår och om hon vill så kommer hon att tävla på under sommaren. Då hon fyller 9 år så tycker jag det är dags att låta henne bli mamma.Gold Street Boy- Är en tuff häst som har mycket nerver utanpå. Han blandar resultatet med att göra fina lopp och sedan floppa. Under hösten har han känts fin och vi hade planerat att starta nu i december men han var lite trött och loj i sista jobbet och vid ett blodprov så hade han höga vita så vi strök. Hoppas att vi hittar ett nytt lopp snart.Digital Box- Tänk att allt kan vända så fort, jag var supernöjd med honom i våras, han gick framåt för varje jobb men galopperade o sista sväng i provloppen. Jag behandlade då knäna och nästa provlopp travade han men hängde lite töm. Det var då vi kollade upp han igen och hittade urkalkningen i knät. Operation och sedan konvalicens. Vi har nu skrittat och joggat sedan i oktober och i förra veckan behandlade jag hans bakknän. Det är nog en överbelastning då han haft ont i sitt framknä. Veterinären sa i alla fall att framknät var UA. Vilket är otroligt skönt. Jag kommer att ta det lugnt med honom och öka farten sakta.Sans Bout- Är en dam som jag gillar skarpt. Hon skadade sig efter en skentur som 2-åring och efter det så ville hon inte släppa till. Det var som hon blockerade sig själv och inte fören i våras så vände det. Hon började bjuda till och ville springa. Då var det bara att hålla i och inte låta henne springa iväg. Nu i höst har vi börjat köra provlopp och hon travar fint men är såklart ovan med många hästar och behöver träna mer på själva loppbiten. Jag är så glad över att hennes ägare har låtit henne få tid på sig och vi hoppas nu att hon fortsätter åt rätt håll.Camaro Scoop- Min nya andelshäst som har samma mamma som Öjja. Han köptes i höstas och jag har nu sålt halva hästen. Han är riktigt snygg och sköter sig perfekt. Han är stor och det märks på hans trav när han stegar iväg.

Så passa på och köp en del i honom, tror väldigt mycket på denna grabb.Elaiza Von Otto- En fin liten häst som är ganska vass att köra. Hennes mamma är helsyster med Fourth. Säljs i 25 andelar. Tänkt att jag ska ha kvar halva hästen själv.Eztelle Von Otto- Skadade sig i somras i hagen, är nu inkörd men vi vet inte om benet kommer att hålla. Stannade lite i växten vid olyckan och är väldigt liten.Ezmaralda Von Otto- Pappas 1 åring stor och rejäl. Väldigt snäll och sköter sig utmärkt.

Jag har fått lite frågor på mailen om olika saker så här kommer svaren:¤ Boxens grabbar får sina mössor vid nästa träff, eller om ni vill så skickar jag dom, maila mig då.¤  Skritta har jag skrivit när jag berättar om Boxen. Skritta är en gångart. Som när vi går. Man försöker få hästen att gå på inte bara lunka. Detta är bra då han får jobba med hela kroppen och träna sin skada på ett sätt som inte förvärrar den. Jag skrittar i 40-60 minuter.¤ När Boxen kommer att starta är svårt att säga då vi inte vet hur träningen tar sig, hur benet håller. Dom jag har pratat med tycker att jag ska ta det lugnt och inte stressa på honom. Vi hoppas att han går framåt och kan starta under våren när banorna blir bra.¤ Jag tränar hästarna i låga tempon, normal jogg med lite ökningar korta sträckor. Vi kör normalt 16 km och det tar mellan 40-60 minuter. Man märker på hästarna när dom klarar denna runda bra, mäter puls och ser på allmäntillståndet. Då är det bara att öka farten lite, så gör jag om och om igen. Sedan testar man ett jobb på travbanan och tränar vidare efter det.¤ Nya stallet ligger vi lite lågt med, vädret är inte det bästa. Men nu har vi takbalkar och plåt hemma så jag hoppas att vi får upp det under helgen. Pappa jobbar i veckorna och håller på med stallet på helgerna å då är det ju massa annat som måste fixas. Så det tar lite tid. Klart man kan hyra in folk som fixar det men jag måste hålla igen på utgifterna så då är det bättre att det tar lite tid.¤ Finns inga nya bilder på hästarna ska försöka fixa det J och inga träningsfilmer. Svårt att filma själv när jag kör.¤ Boxen måste kvala innan start. Han är ca158 fram och 163 bak så han har börjat växa igen vilket är bra.¤ Vinterträning är när jag tränar hästarna lite tuffare, jag kör mer mängd och tyngre pass än vad jag gör när dom startar. Dom ska bygga upp musklerna så man kör så nära mjölksyra som möjligt.Jag skriver varje söndag på hemsidan, ibland lite och ibland mycket. Ert lösenord är travhäst. Nu när det inte händer så mycket så blir det lite. Skicka gärna frågor på mailen så ska jag svara på dom på hemsidan, jättebra att jag får lite nya saker som ni tycker är intressant och vill ha svar på. Saker som jag tycker är självklara är inte det för er.

Tack så mycket för hjälpen TorBjörn.(En av Boxens ägare därav handlade många frågor om honom)Ska kolla med travet om vi kan ha en träff i januari så vi kan visa upp hästarna och ha ett stallmöte. För Boxens ägare är det dags att skriva nytt kontrakt för nästa år. (Från februari)  Så ni ska ha ett litet årsmöte. Återkommer med datum.Nu vill jag önska er en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR. Nästa år kommer vi ut i bred front, hoppas jag både hästarna och alla ägare.Julhälsningar från hela stall Ottosson

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Hans Wallin » vecka 22:  ”Hej Maria. Kul med Digital Box. Verkar nu som han blir bättre och bättre. Kul fö..”

  • ylva jönsson » Vecka 51:  ”Önskar er alla på gården en riktig god jul och gott nytt år. Nästa år ser spänna..”

  • Hans Wallin » Vecka 51:  ”Tack för i år Maria. Nu hoppas vi på ett bra år inför 2015. Jag och Christina i ..”

  • Stall Ottosson » Vecka 37:  ”Självklart gör vi det. ”

  • Hans Wallin » Vecka 37:  ”Hej Maria. Kommer du ut med datum när det blir start för Boxen i god tid så man ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln