4an startar

Då är det dax att lufta tanten Fourth w.i.c 9 år lite. Hon startar imorgon i ett amatörlopp på Färjestad.
Jag äger henne själv och iår blir det hennes sista tävlingsår då hon även ska betäckas. Om hon inte vill springa imorgon blir det hennes sista start. Men som hon känns just nu så är hon på topp.
Igår när vi var ute på en joggingrunda i solen så gjorde jag som jag oftast gör med henne när vi ska ut å köra sakta. Jag stoppade inte i något i öronen. Med på turen var också Öjja som fick bli riden för tredje gången i livet.

Allt flöt på fint och Öjja såg ut att trivas med sin ryttare, på hemvägen frågade jag Maria Henriksson som red om vi skulle öka traven en bit för att se vad Öjja tyckte om det. Å då laddade 4an iväg i full sula, det gick bara fortare och fortare innan jag tillslut fick henne att lugna sig. Jag hoppas hon visar samma takter imorgon när hon startar, full fart från start till mål, men vi har nog tussar i då. Jag blev väldigt förvånad när hon hittar på bus då det är stallets snällaste och mest lättkörda häst.

Nu är vi också igång med att fixa alla gräsvallar inför årets höskörd. Det körs på gödning och dom vältras och snyggas till. Även hagarna får sig en omgång efter den milda vintern. Det är alltid kul när våren kommer och man sätter igång med alla vårens sysslor.

Jag har börjat så smått med min 1-åring som är så vild. Så nu är vi inne i träna på att fånga, klappa och borsta. Men det går fort bara man grejar ofta. Han flyttar hem hit om någon månad.

Jag har oxå skaffat mig ett fölsto till, eller pappa har det!  Det ska bli ett helsyskon till Öjja då vi fått hennes mamma Viktoria och hon kommer att betäckas med Up Front Larry.

Fourth kommer att betäckas med Andover Andover.

Det blir spännande då båda dessa hingstar är efter Andover Hall.
Avel är roligt men det är ju lättare att köpa en 1-åring på hösten, då ser man ju vad man får när dom redan är klara.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter