Sorg i stallet

Förra veckans uppdatering uteblev då jag helt enkelt inte orkade skriva här.

Vi hade en tuff natt då vi försökte få vår fina 3-åring Camaro Scoop att överleva sitt kolikanfall.
Tyvärr klarade vi inte det och han fick sluta sitt liv efter 8 timmars kamp.
Detta blev lite förmycket för mycket för oss i stallet och väldigt jobbigt för våra andelsägare som med glädje såg fram imot sin hästs framfart på travbanorna.

Man kan ju tycka att allt som varit innan skulle räcka, att Öjja skulle skada sig i höstas och att hästarna ska dras med ett envist virus och att då resultaten uteblivit skulle vara nog.

Camaro visade fina farter och att han var i samma klass som sin storasyster Öjja.

Jag har också fått en tung nyhet till från min duktiga hästskötare Monica. Hon har beslutat sig för att inte jobba med hästar då hennes kropp inte orkar med det. Monica har en sjukdom i botten som nu gör sig påmind. Hon har två egna hästar och den ena Önas Hamra kommer jag att ha kvar medans hennes andra häst kommer att lämna stallet.

Glädjande nog svarar hästarna bra på behandlingen och jag hoppas att nästa blodprovsanalys visar friska hästar. Så vi kan börja starta igen.


Att hästar blir sjuka och måste avlivas tillhör mitt jobb, jag skulle aldrig låta mina djur lida. Att ägare tar beslutet att hästar ska sluta träna eller byta tränare är oxå nått som hör vardagen till.  Men just nu drabbas jag som liten tränare väldigt hårt och det blir riktigt kännbart.

Jag tackar för alla sms/ mail och meddelanden jag fått från mina vänner och hästägare. Det är ni som gjort att jag orkat med denna veckan.

Tusen Tack // Maria

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter