En dag på Årjäng

Idag har vi varit till Årjäng med Boxen och Elly.
Boxen blev 4a och Elly galopperade varvet kvar. Det regnade mycket och banan var krävande för hästarna.

Jag har fått lite synpunkter på att man vill veta mer om hur saker fungerar så nu tänkte jag berätta om hur en dag som denna ser ut.

Kl 5:00 gick jag ut till sallet, alla hästar fick komma ut och hö lades ut. Hästarna som bor på lösdrift fick oxå sin mat.
Sen vid 6:15 fick Boxen och Elly komma in , dom blev tillfixade med alla tävlingsgrejer och 7:15 rullade bussen mot Årjäng med pappa, Tobias, Elsa och mig.

Kl 10 var vi på plats och jobbet började , värmning av Boxen och sedan starten. Denna dag fick vi oxå ett dopingprov på honom så dit skickade jag pappa och Elsa och jag själv selade Elly för värmning.
40 minuter senare var det dax för start.

Efteråt ska alla grejer spolas av och hästar göras iordnin g för hemfärd.
Strax efter 14 rullade bussen hem och strax före 17 lastade vi av hästarna. Av med lite saker och så fick dom gå ut i hagen en stund.

Alla saker hängdes upp och vagnar ställdes in.

Jag hade tur då Elin som hyr in sin häst här fixade allt som har med stallet att göra. Mocka ,fixa vatten och foder osv.

Nu har jag skrivit här på hemsidan , skickat mail till Boxens ägare och nu när jag stänger ned här ska jag gå ut och ta in alla hästar för natten.

Det var min dag som travtränare, sen tar min tid som uppfödare vid. Då 4an snart ska föla så måste man hålla vakt under natten ifall hon skulle bestämma sig för att bli mamma igen.

Innan tävlingen så förbereder man all utrustning så den är ren och snygg och nu efter ska allt putsas upp igen.

Så det är inte " bara" ett lopp som hör till utan dagen brukar bli lång.

Ha det bäst, vi hörs.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter