Hårt jobb lönar sig!

Hårt jobb lönar sig och någon som jobbar hårt i stallet är min brorsdotter Elsa.
Hon började köra ponnytrav när hon var 7 år ( Man får börja köra det året man fyller 8 år, Elsa fyller i november)
Hon sköter om sina ponnys och tränar dom nästan varje dag som hon är hos sin pappa. På mamma veckorna får jag träna dom åt henne.

I höstas köpte vi en riktigt bra ponny, kanske lite för tuff och stark men med min hjälp går det bra. Han heter Smedens Axl Rose och har ett rekord på 2, 32,5.

När Elsa och Axl i april debuterade ihop så tänkte jag att detta kommer aldrig att gå. Ponnyn var galen och kusken för liten och för svag. Men vi ändrade lite på hans grejer och vi tränade hårdare med både ponny och kusk.

En extra åtgärd vi tog till var att jag får värma honom och helt enkelt köra bort lite pigg ponny.

Det har gått förvånansvärt bra, dom sänker tiderna och Elsa närmar sig Axls rekord för varje lopp som går.

I går hade vi en heldag på Örebro med bara ponnys och jag valde att bara anmäla ut Axl. Elsa skulle oxå för första gången få rida honom i monte. Hon hade  även fått förtoendet att rida en ponny till under dagen.

Hennes första lopp var ett sulkylopp och där slutade dom 7a på tiden 2.33,0 så nu har dom en halv sekund kvar tills dom når rekordet.

Loppet efter fick Elsa rida Björksta Ymer Dar för första gången. Ymer är ett russ alltså en stl större än Axl och hennes andra ponnys. Dom får man börja rida det år man fyller 10, vilket hon då gör i november.
Hon imponerar stort och slutar 2a i loppet på fina tiden 2.04,5 vilket satte Ymer på plats 8 bland dom snabbaste monteponnysarna kat B iår.

Sen var det Axls debut i monte, Ja det gick då  lysande, Redan efter 300 meter satt dom i ledningen och när dom hade 600 meter kvar började Axl slå av på tempot och undrade vart dom andra tog vägen.

Jaha tänkte jag detta var ju kul, äntligen fick dom en seger ihop, sen kom tiden 2,41,2, detta gör honom till den snabbaste Kat A ponnyn i monte så här långt iår. Så klart kommer han inte förbli bäst hela året men tiden räcker bra för att få vara med i Monte SM senare i år.

På fredag rider Elsa SM test med både Ymer och Axl och på söndag ska hon debutera med sin 3 åring Billy Bus och köra ett lopp med Isidor och rida ett lop till med Axl.

Vi har en tjej till i stallet som håller på med ponnytrav, det är Ebba som vi håller på och lär upp. Hon kör detta år ponnyn Puma som igår blev 7a på Örebro.

Detta var lite om Elsa och hennes ponnys; vi är mycket stolta över henne och jag lägger gärna min fritid på att hjälpa henne med att utvecklas till en duktig kusk och ryttare.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter